22/02 Presentació “L’olor de la seva pell”

Benvolguts i benvolgudes,

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre L’olor de la seva pell, que tindrà lloc el proper divendres 22 de febrer a les 19.00h a la nostra llibreria del carrer Sant Llàtzer núm. 17, de Figueres.

En aquest acte contarem amb la presència del seu autor, Alfons Cama, i d’Eugènia Cros, presidenta de l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Girona.

Us hi esperem!

L’OLOR DE LA SEVA PELL
Alfons Cama i Saballs

Editorial: Gregal
Data publicació: Novembre de 2018
ISBN:978-84-17082-36-9
EAN: 9788417082369
Format: Tapa tova
Pàgines: 217.
PVP: 18,00€
Idioma: català
Gènere/matèria: narrativa

 

SINOPSI

Els vestigis de la guerra han deixat empremta en els membres de la família Tibau. En Santi ens explica les emocions, els sentiments i les rancúnies que envolten el secret més ben guardat de la família.

Sense seguir un ordre temporal, la veu interior del protagonista ens va desgranant passatges de la seva vida; des de la turmentada infantesa al Molí de Baix, a Artigues, fins a la inquieta Barcelona que es prepara per a la celebració dels Jocs Olímpics. És la crua història d’una relació paternofilial marcada pel ressentiment provocat per uns fets inexplicables que, inevitablement, han forjat el caràcter sorneguer, a voltes desfermat, d’en Santi Tibau, mestre d’escola desencisat i amant de la bona literatura. Històries paral·leles farceixen la trama de la novel·la: retrobaments d’amors juvenils, reivindicacions polítiques reprimides, vetllades inoblidables… Passat i present, vida de poble i de ciutat, desamor i passió, feixisme i faisme, lluita clandestina i repressió.

Contrapesos amb els quals en Santi furga en la vida de la seva família. El narrador ens va submergint en el seu món interior amb un relat culminat per un final inesperat i sorprenent, i la necessitat imperiosa d’acceptar el seu passat com a clau de volta d’un text que no ens deixarà indiferents.

 

L’AUTOR

Alfons Cama i Saballs (Calonge, 1952). Palamosí, d’adopció. Va cursar els estudis d’Enginyeria Industrial a Barcelona. Viu a Tarragona des de l’any 1987. Ha treballat en diferents administracions públiques.

S’inicia com a escriptor amb El camí dels cirerers (2013), una novel·la basada en els seus records d’infantesa. A finals del mateix any es dona a conèixer en el panorama literari amb Un pessic a l’ànima (Gregal, 2013), una trama en què se superposen la transformació social de l’última meitat del segle passat amb el món del suro i l’activisme polític del final del franquisme. També és l’autor de la novel·la Amb dits de molsa (Gregal, 2015), que retrata el món de la immigració, la crisi i l’especulació immobiliària en una trama en què l’amor i el drama en són elements destacats.

L’any 2016 va ser premiat amb el VIII Premi Drac de Narrativa Curta atorgat per Òmnium Cultural del Solsonès pel conte “Maria Cinta”.