Reina roja. Juan Gómez-Jurado

Reina roja

Juan Gómez-Jurado

Fitxa tècnica

Editorial: Ediciones B
Data publicació: novembre de 2018
ISBN: 978-84-666-6441-7
EAN: 9788466664417
Format: tapa dura
Pàgines: 568
PVP: 20,90€
Idioma: castellà
Gènere/matèria: thriller, novel·la negra, criminal

 

Sinopsi

Antonia Scott es especial. Muy especial.

No es policía ni criminalista. Nunca ha empuñado un arma ni llevado una placa, y, sin embargo, ha resuelto decenas de crímenes.

Pero hace un tiempo que Antonia no sale de su ático de Lavapiés. Las cosas que ha perdido le importan mucho más que las que esperan ahí fuera.

Tampoco recibe visitas. Por eso no le gusta nada, nada, cuando escucha unos pasos desconocidos subiendo las escaleras hasta el último piso.

Sea quien sea, Antonia está segura de que viene a buscarla.

Y eso le gusta aún menos.

 

Autor

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977). És periodista i autor de varies novel·les de gran èxit, traduïdes a més de 40 llengües. El seu últim thriller, Cicatriz, va arribar al capdamunt de les llistes de best sellers. Actualment es col·laborador en varis mitjans i cocreador del podcast Cinemascopazo, Todopoderosos i Aquí hay dragones.

 

Ressenya

Arribes tard a casa després d’un dia per oblidar, no et queda res a la nevera i és massa tard per sortir a comprar res, en canvi la paperera és ben plena i fa certa ferum de les restes dels ultims dies… El millor en aquests casos és una bona dosis lectora que et faci passar una bona estona i oblidar-te de les misèries dels dies nefastos. Això el llibre Reina roja ho cumpleix a la perfecció. Sens dubte és un llibre que ens farà gaudir amb un història plena d’acció i intriga.

Reina roja té la capacitat d’enganxar-te com el típic capítol de sèrie televisiva d’assassinats mitjançant l’ironia, l’humor negre i la relació de dos personatges molt diferents l’un de l’altre que es necessiten per poder resoldre el cas. Hi trobarem a l’Antonia Scott, dotada d’una ment privilegiada aïllada del món per un tràgic succés del passat, i a en Jon Gutiérrez, un inspector de polícia basc que no és que sigui gras, si no que li agrada portar roba ajustada, i que pel seu “bon cor” està a punt d’esguerrar la seva trajectòria professional. Tots dos personatges tenen l’oportunitat de sortir dels pous on són resolent el cas que els hi proposa el seu cap, Mentor.

El llibre avança amb capítols en què es van intercalant les històries dels diferents personatges de la novel·la, no només la dels protagonistes. Això té aspectes positius i negatius; com a negatiu, de vegades hi ha personatges que, per una cosa o un altre, no t’agraden o no et ve de gust llegir; la part positiva és que saps que passat el capítol segueixes la història per una altra banda, tot i còrrer el risc de perdre’t quelcom important de la trama. A mi, per exemple, els capítols on la protagonista és la Carla Ortiz, se m’han fet feixucs i reconec que alguna pàgina me la vaig saltar…

Un altre punt que m’agradaria destacar del llibre és l’astúcia de l’autor utilitzant diversos recursos narratius per fer-nos enganxar a la novel·la, com el fet d’introduir personatges de la vida real emmascarats darrera de noms ficticis, referències a programes de televisió, apps i cultura actual, o la reiteració de situacions i missatges que acaben dotant de complicitat, dinamisme i aire fresc la lectura.

Valoració final

[ESP]

Reseña

Llegas tarde a casa después de un día para olvidar, no te queda nada en la nevera y es demasiado tarde para salir a comprar nada, pero la papelera esta llena y huele de los restos de los últimos días… Lo mejor en estos casos es una buena dosis lectora que te haga pasar un buen rato y olvidarte de las miserias de los días nefastos, y el libro Reina roja esto lo cumple a la perfección. Sin duda es un libro que nos hará disfrutar con una entretenida  historia llena de acción e intriga.

Reina roja tiene la capacidad de engancharte como el típico capítulo de serie televisiva de asesinatos mediante la ironía, el humor negro y la relación de dos personajes muy diferentes el uno del otro que se necesitan para poder resolver el caso. Tenemos a Antonia Scott, dotada de una mente privilegiada aislada del mundo por un trágico suceso del pasado, y a Jon Gutiérrez, un inspector de policía vasco que no es que esté gordo, si no que le gusta llevar ropa ajustada, y que por su “buen corazón” está a punto de echar a perder su trayectoria profesional. Ambos personajes tienen la oportunidad de salir de los pozos donde se han metido resolviendo el caso de que les propone su jefe, Mentor.

El libro avanza con capítulos en que se van intercalando las historias de los diferentes personajes de la novela, no sólo de los dos protagonistas. Esto tiene aspectos positivos y negativos; como negativo, a veces hay personajes que, por una cosa u otra, no te gustan o no te apetece leer; la parte positiva es que sabes que pasado el capítulo sigues la historia por otro lado, a pesar de correr el riesgo de perderte algo importante de la trama. A mí, por ejemplo, los capítulos donde la protagonista es Carla Ortiz, se me hicieron pesados ​​y reconozco que alguna página me la salté …

Otro punto que me gustaría destacar del libro es la astucia del autor utilizando diversos recursos narrativos para atraparnos a su novela, como el hecho de introducir personajes de la vida real enmascarados detrás de nombres ficticios, referencias a programas de televisión, apps y cultura actual, o la reiteración de situaciones y mensajes que acaban dotando de complicidad, dinamismo y aire fresco la lectura.

Valoración final