Resolució Relats de Postal 2020

Amics!

Aquesta tercera edició del concurs hem rebut postals de tota mena que ens han fet rumiar, emocionat, sorprès i arrencat somriures. Val a dir que, malgrat que la participació ha sigut més baixa que en anteriors edicions, no hem de lamentar que el contingut de les postals faci referències a virus ni pandèmies de cap tipus, lo qual és reconfortant!

Ara direm un tòpic, però és veritat: ens ha resultat complicat escollir guanyadora, especialment de la categoria d’adult. Amb tot, hem gaudit molt amb els vostres relats i molts d’ells donarien peu a una bona novel·la.

Ens hem trobat amb…Confessions d’homicidis imminents, secrets ben guardats i enterrats (vius), pastissos de xocolata atacats de matinada, cargols que cruixeixen sota la sola, campanes que dringuen a mitjanit cridant la minyona, i avantpassats del creador de la postal. Hem imaginat la mort mirant-nos als ulls, desitjat no entrar al bosc de les ànimes, ens hem untat amb cremes solars revolucionàries i conegut amors que viatgen al passat per esmenar errors, entre altres històries.

Però només podiem escollir una postal guanyadora per categoria i aquesta ha sigut la resolució final:

 

La postal guanyadora en la categoria adult de Relats de Postal és la firmada amb el pseudònim Dina Roja, de l’Imma Quintana.

Hem valorat un text ben travat situat en un context històric concret i que ens transporta al moment de l’acció, sentint-ne la tensió, el clima, el soroll…

 

La postal guanyadora en la categoria infantil de Relats de Postal és la firmada amb el pseudònim Enzo Ferrari, de l’Aina Carbonell (11 anys).

Hem valorat una narració senzilla, amb el seu conflicte i desenllaç, que transmet el valor de l’amistat i solidaritat per sobre de la competició.

 

Enhorabona! Les guanyadores podran recollir el seu xec i bescanviar-lo per llibres fins el dia 30 d’octubre de 2020.

La resta de participants, si ens ho fan saber, els hi tenim un petit detall reservat també a la llibreria.

 

Volem agraïr moltíssim la vostra participació i el temps que heu dedicat a escriure i pensar els relats que tan bona estona ens han fet passar. Ens alegra poder recuperar la correspondència postal com a mitjà per comunicar-nos i expressar-nos de manera sintètica en l’espai que ens brinda una postal.

Fins la propera edició!

La Bookman Llibreria

 

Relat guanyador Categoria Adult

 

 

Relat guanyador Categoria Infantil

 

 

Relats participants