Ressenya: El extraño verano de Tom Harvey

El extraño verano de Tom Harvey

Mikel Santiago

Fitxa tècnica

Editorial: Ediciones B
Col·lecció: NB La trama
Data publicació: maig de 2017
ISBN: 978-84-666-6105-8
EAN: 9788466661058
Format: Tapa tova amb solapes
Pàgines: 504
PVP: 20,00€
Idioma: espanyol
Gènere/matèria: novel·la negra, Intriga, thriller

 

Sinopsi

«Yo estaba en Roma cuando Bob Ardlan me llamó. Para ser exactos: estaba con una mujer en Roma, cuando Ardlan me llamó. Así que cuando vi su nombre en la pantalla del teléfono pensé: “Qué demonios, Bob. No me llamas en una eternidad y vienes a estropearme el mejor momento del verano”. Y lo dejé sonar. Dos días después, supe que Bob había caído desde el balcón de su mansión en Tremonte pocos minutos después de marcar mi número. ¿O tal vez le habían empujado? No me quedaba más remedio que pisar el acelerador del coche y plantarme allí para hacer unas cuantas preguntas.»

Un lugar idílico, bañado por la luz cegadora del Mediterráneo. Una galería de personajes estrafalarios, carismáticos y sospechosos. Un «quién-lo-hizo» a ritmo de thriller en el que todo el mundo puede ser culpable hasta que se desvele la verdad.

Autor

Mikel Santiago (1975. Portugalete, Vizcaya). Va consagrar la seva infantessa a tocar en grups de rock i més tard va començar a publicar relats i novel·les curtes per internet, amb les que va arribar a ser a les llistes dels best sellers a Espanya i els EUA. Les seves novel·les Última noche en Tremore Beach i El mal camino, ambdues també publicades per Ediciones B, han aconseguit un éxit rotund de crítica i públic a tot el món. Després de viure a Irlanda i els Països Baixos durant gairebé una decada, ara resideix a Bilbao i combina la seva activitat comescriptor amb la música.

 

Ressenya

Estem davant d’un llibre d’intriga apte tant per a amants de la novel·la negra com per a lectors no habituals d’aquest gènere. El extraño verano de Tom Harvey és una lectura fresca, de fàcil llegir, i molt ben estructurada on el seu autor ens va desvetllant els secrets que amaguen la mort del pintor Bob Ardlan mitjançant les descobertes que fa el seu ex-gendre, Tom Harvey, un saxofonista nordamericà resident a Italia i que casualment va ser l’ultima persona a la que en Bob Ardlan va trucar just abans de morir.

El protagonista de la historia, en Tom Harvey, és un personatge proper i carismàtic que l’autor fa encaixar en un entorn luxós i mediàtic del que no forma part, tot i que gaudeix dels avantatges que això li brinda. En aquesta història  hi juga un paper important la música, en concret el jazz, que ens acompanyarà al llarg de tot el llibre com si d’una banda sonora es tractés.

“Lo puse muy bajito y el sonido del saxofón tenor inundó el salón en Stella by Starlight, Norgran, 1955. El hombre que hizo que quisiera dedicarme al jazz”

La manera com es desenvolupa el llibre és molt àgil i recorda, salvant les distàncies, l’estructura dels grans clàssics de l’intriga britànica com són Agatha Christie o Edmund Crispin, mestres en les novel·les de l’estil “qui-ho-va-fer”.

El extraño verano de Tom Harvey és una novel·la que cumpleix molt bé el seu propòsit que no és altre que el de fer-nos passar una bona estona amb una intriga que t’enganxa d’allò més i que no et deixa anar fins el final.

En definitiva aquest llibre és el complement perfecte per a una jornada estiuenca a prop del mar, sota la fresca ombra d’un pi frondós i amb una copa de vi a la mà mentres sona “Summertime” del saxo de Charlie Parker.

 

Valoració final