25/09 PRESENTACIÓ 'NO SENSE EL MEU MÒBIL'
-
Bengolguts i benvolgudes,
Ens plau convidar-vos a la presentació i xerrada de la guia per a pares NO SENSE EL MEU MÒBIL, de JAUME FUNES, amb l'autor.L'acte tindrà lloc el proper 25 de setembre a les 19h a l'Espai Cultural Bookman, carrer Sant Llàtzer, 17 de Figueres.
Us hi esperem! -
L'AUTOR
Jaume Funes Artiaga (Calataiud, 1947). Psicòleg, educador i periodista, ha dedicat bona part de la seva vida a escoltar, comprendre i ajudar els adolescents. Ha treballat a l’administració, l’escola, el carrer i els espais terapèutics. Autor de molts llibres i articles, va publicar el primer, La nova delinqüència infantil i juvenil, el 1982, quan semblava que el problema dels joves eren les bandes. Pensant en la renovació de l’escola, va publicar Fer de mestre quan ningú no sap per a què serveix (2019). El seu llibre sobre els adolescents Estima’m quan menys ho mereixi... perquè és quan més ho necessito (2018) va ser un èxit de vendes i ha superat els 25.000 exemplars entre les edicions en català i castellà. Malgrat considerar que seria l’últim text sobre adolescents, les preocupacions educatives compartides el van portar a escriure Estima’m... però vull saber-ne més (2020) i la novel·la per quan acaben l’escola Encara he de viure (2022). -
SINOPSI
ADOLESCENTS I PANTALLES: MANUAL D’ÚS
Avui dia, un dels grans reptes educatius que afrontem pares i mestres és la relació que tenen els adolescents amb les pantalles. No podem oblidar que l’univers digital forma part de les seves vides i que allà hi practiquen la seva adolescència, tant si ens agrada com si no.
Educar en aquest àmbit passa per deixar de censurar i començar a connectar amb ells. Passa també per no deixar-nos endur per la por, parar-nos a pensar sobre nosaltres i sobre com són les nostres vides adultes en aquest univers per poder, així, començar a descobrir realment com és la seva vida digital. Posant-nos en la seva pell, si tenim criteris educatius coherents, podrem descobrir com orientar-los i ajudar-los a prendre les millors decisions possibles.
Aquest llibre és una eina utilíssima de reflexió i també d’acció per encarar un dels temes més sensibles actualment pel que fa a l’educació dels nostres adolescents, i es planteja des d’una visió positiva, de connexió amb els nois i noies, per ajudar-los a prendre decisions i ser persones que viuen i conviuen, també en aquest territori.