Ressenya: L'Ickabog

25/03/2021
  • RESSENYA

    Hi havia una vegada un noi alt, jove, fort i alegre que vivia a La Plana, una meravellosa ciutat bastida enmig de dos cursos d’aigua, famosa per la seva gastronomia i la seva cultura. Un bon dia, aquest jove va decidir visitar el seu llibreter de confiança a fi de demanar-li consell sobre la compra d’un nou llibre de contes fantàstics i d’aventures.

    El llibreter, un home noble, afable, adorable, agradable i amable, no va dubtar ni un moment i li va mostrar un llibre gruixut i il·lustrat, guardià d’un conte fantàstic amb un rei calçasses i un monstre llegendari com a protagonistes.

    El noi, que ja hem dit que era alt, jove, fort i alegre, va acceptar la recomanació sense pensar-s’ho i, després d’haver pagat el llibre al llibreter, que ja hem dit que era noble, afable, adorable, agradable i amable, se’n va anar cap a casa.

    Assegut davant d’una espatarrant llar de foc i servint-se una copa de vi vermell com les cireres madures, es va arrepapar al sofà que compartia amb el seu gat i va procedir a començar la lectura. Quan va obrir el llibre, va entrar a Cornucòpia, un món inundat de colors, d’olors i de bon humor. Però, d’entre tots els colors, sobresortia poc a poc el negre de les ànimes més fosques i perverses, àvides de poder. 

    Amb una novel·la infantil amb totes les característiques d’un conte clàssic, J.K. Rowling ens torna a enviar a un món fantàstic, molt, molt lluny d’aquí. Aquest cop sense màgia, però amb totes les característiques del nostre món, que li agradaria viure en pau però que a quatre pocapenes no els interessa, inventant qualsevol història per així mantenir la seva parcel·la de poder.

    Amb una àgil escriptura tradicional de conte de fades, L’Ickabog ens mostra fins a quin punt el poder, la ignorància, la cobdícia i la vanitat poden atemorir i canviar tot un regne que viu i conviu feliçment, ignorant el suposat perill d’un monstre llegendari que alguns han adoptat com a home del sac i, els altres, com a ase dels cops.

    Menció a part necessiten les meravelloses i colorides il·lustracions realitzades per mainada d’arreu del món, contribuint així a una espectacular edició d’aquesta obra de l’editorial Salamandra.


    Ressenya d'Albert Pibernat 

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades