Ressenya: Rey Blanco

“ESPERO QUE NO TE HA YAS OLVIDADO DE MÍ. ¿JUGAMOS?

Cuando Antonia Scott recibe este mensaje, sabe muy bien quién se lo envía. También sabe que ese juego es casi imposible de ganar. Pero a Antonia no le gusta perder. Después de todo este tiempo huyendo, la realidad ha acabado alcanzándola. Antonia es cinturón negro en mentirse a sí misma, pero ahora tiene claro que si pierde esta batalla, las habrá perdido todas. -La reina es la figura más poderosa del tablero -dice el Rey Blanco-. Pero por poderosa que sea una pieza de ajedrez, nunca debe olvidar que hay una mano que la mueve. -Eso ya lo veremos-, responde Antonia. EL FINAL ES SOLO EL PRINCIPIO”

REY BLANCO

Juan Gómez-Jurado

Fitxa tècnica

Editorial: Ediciones B
Data publicació: novembre de 2020
ISBN: 978-84-666-6854-5
EAN: 9788466668545
Format: tapa dura
Pàgines: 528
PVP: 20,90€
Idioma: castellà
Gènere/matèria: novel·la negra, thriller, criminal…

 

Autor

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977). És periodista i autor de varies novel·les de gran èxit, traduïdes a més de 40 llengües. Amb el seu thriller, Cicatriz, va arribar al capdamunt de les llistes de best sellers i ja no la deixat amb les següents obres de la trilogía d’Antonia Scott: Reina Roja, Loba Negra i Rey Blanco. Actualment és el presentador del programa divulgatiu El condensador de fluzo a la 2 de TVE, col·laborador en varis mitjans i cocreador del podcast CinemascopazoTodopoderosos i Aquí hay dragones.

Ressenya

Abans de llegir la tercera entrega de la trilogia d’Antonia Scott, Rey Blanco, us recomano que us relaxeu i agafeu molt d’aire, perquè un cop comenceu a llegir aquest llibre no podreu deixar-lo. L’autor, en Juan Gómez-Jurado, ens brinda un thriller ple d’acció, vibrant, amb una tensió brutal, unes escenes memorables i uns diàlegs hilarants, tot plegat per enganxar-te i no et deixar-te anar fins que arribes a la pàgina 528.

Pel que fa a la història, Jon i Antonia tornen a treballar plegats per resoldre a contrarellotge uns casos que els hi faran replantejar creences i actituds que creien impertorbables, però que poden caure si se sap quines tecles s’han de tocar. A tot això, Antonia guanya lideratge alhora que es fa cada cop més conscient de les seves supercapacitats intelectuals i de deducció. En Jon, que no és que estigui gras, també haurà de fer el cor fort i fer d’autèntic escuder i suport de l’Antonia. Mentrestant, a Mentor també li toca rendir comptes amb el passat i intentar que no li esquitxi en el present.

Sobretot tingueu en compte que per poder gaudir i entendre al 100% aquest llibre és imprescindible haver llegit prèviament els dos llibres anteriors de la saga (Reina Roja i Loba Negra), sobretot el primer, Reina Roja, ja que s’hi fan referències constants.

Rey Blanco és un colofó genial per tancar, esperem que només de moment, la saga d’Antonia Scott i Jon Gutiérrez, uns personatges que ja ocupen un lloc privilegiat en l’imaginari col·lectiu dels amants de la novel·la negra a casa nsotra.

Personalment Rey Blanco és el llibre que més he gaudit d’aquesta saga.

Valoració final