17/07 Presentació de “Del Quijote a Tintín”

Benvolgudes i benvolguts,

La Llibreria Bookman i Edicions Cal·lígraf us convidem a la presentació del llibre

DEL QUIJOTE A TINTÍN de Joan Manuel Soldevilla Albertí,

a càrrec d’Ovídia Barneo, bibliotecària i conductora de clubs de lectura de còmic.

L’acte tindrà lloc el proper divendres 17 de juliol de 2020 a les 19:30 a la Sala Erato (antiga sala Quijote/Quixot’s), al carrer Escoles de Figueres.

Aforament limitat

SINOPSI

Reunir y estudiar en una misma investigación las relaciones existentes entre las historias de dos personajes de la talla de Don Quijote y de Tintín no está al alcance de cualquiera. Solo alguien radicalmente enamorado del arte de Hergé y de su «línea clara» y, al mismo tiempo, estupendo conocedor de la inmortal novela de Cervantes podría hacerse cargo de esa labor. “Del Quijote a Tintín” se organiza bajo la especie de un diccionario bilingüe Quijote-Tintín, Tintín-Quijote, con distintos lemas ordenados alfabéticamente donde se van analizando los paralelismos que ofrecen ambos personajes, que son muchos más de los que hubiéramos pensado antes de que Joan Manuel Soldevilla los descubriera y los pusiera en valor ante nuestros ojos atónitos. “Del Quijote a Tintín” es, de principio a fin, una fiesta de la sensibilidad y de la inteligencia. Del Prólogo de Luis Alberto de Cuenca

L’AUTOR

Joan Manuel Soldevilla Albertí  (Barcelona, 1964)

Catedràtic de literatura a l’institut Ramon Muntaner de Figueres. Escriptor i assagista, ha desenvolupat una àmplia tasca com a estudiós de la literatura i dels medios de comunicació de masses, especialment de la historieta. Ha publicat un amplíssim nombre d’articles en portals, revistes especialitzades i publicacions científiques, comissariat exposicions i és autor d’una dotzena de llibres, entre ells, The secret life of FigueresLa maleta de FigueresAbecedari de Tintín(2003), Univers Hergé (2007), Som i serem (Tintinaires) (2013) o Don Quixot a Barcelona. La ciutat imaginada (2016).