21/06 PRESENTACIÓ: La bossa de seda, d’Esther Vila

Benvolguts i benvolgudes,

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre La bossa de seda, que tindrà lloc el proper Dijous 21 de juny a les 19.00h a la nostra llibreria del carrer Sant Llàtzer núm. 17 de Figueres.

En aquest acte contarem amb la presència de la seva autora, Esther Vila. L’acte el presentarà la també escriptora Núria Esponellà.  Publica l’editorial Gregal.

De nou l’Esther Vila ens sorprèn amb una novel·la d’intriga on aconsegueix lligar uns fets aparentment inconnexos i allunyats en el temps, però que no són cosa de l’atzar…

Us hi esperem!

 

SINOPSI

La Mercè Juanhuix rep l’encàrrec de fer les fotografies que han d’il·lustrar la biografia d’una actriu retirada que havia estat molt famosa en els anys setanta. L’Elisa Dorca, que l’acompanya, descobreix en la primera visita que l’actriu és la marquesa sense calces.
Agost de 1952. A Navata, un terrible succés ha convocat tots els veïns a la carretera. S’ha produït un esgarrifós accident que capgirarà irreversiblement la vida d’unes quantes persones. 

Octubre de 1970. A Barcelona, moren intoxicats tres membres de la mateixa família. Ningú no es podria imaginar que aquests dos tràgics successos, tan allunyats en el temps, en el lloc i en la forma, poguessin tenir res a veure l’un amb l’altre. En canvi, estan íntimament relacionats, fins i tot es podria dir que un ha estat conseqüència de l’altre.

Juny de 1972. Una dona jove es presenta al poble per fer-se càrrec de l’herència del seu difunt oncle, a qui no ha arribat a conèixer mai. La pacífica rutina es torna a trasbalsar. Res no és el que sembla.

L’AUTORA

Esther Vila i Planas (Dosrius, 1949). A l’edat de set anys es va traslladar a Navata i ja mai més ha deixat l’Empordà. Va estudiar Magisteri i, acabada la carrera, va exercir de mestra disset anys en diferents escoles. Durant set més va regentar un establiment de turisme rural. Actualment viu a Ventalló.

Va escriure la seva primera novel·la i uns quants contes infantils a l’edat de vint anys. Després la vida la va portar per uns altres camins. D’uns anys cap aquí ha reprès la seva vocació literària escrivint una sèrie de novel·les d’intriga, que es desenvolupen en escenaris de les comarques gironines.