PRESENTACIÓ: El Santo. Edicions Cal·lígraf

Benvolguts lectors,

Dissabte 3 de març, a les 12.00h 

Tenim el plaer de convidar-vos a la PRESENTACIÓ del llibre il·lustrat EL SANTO. Comptarem amb la presència dels seus autors Caterina Riba (escriptora), Dani Torrent (il·lustrador) i Laura Casaponsa (compositora). Publica Edicions Cal·lígraf.

L’acte tindrà lloc a la vostra llibreria del carrer Sant Llàtzer núm.17 de Figueres.

No us la perdeu, us hi esperem!

 

Portada EL SANTO. Edicions Cal·lígraf

SINOPSIS

“El Santo” és un projecte a sis mans en què el text, les il·lustracions i la música s’embranquen en un diàleg que explora l’ambient enrarit d’un poble rural a través de la mirada d’un nen. La presència d’un home fora de les convencions socials desperta la imaginació desbordant del protagonista, alimentada pels ritus i relats d’un catolicisme que impregna la vida quotidiana.

Unes il·lustracions gairebé monocromes i de perfils afilats transmeten tota la inquietud de l’ambient que envolta els personatges. La composició musical, creada expressament per al relat a manera de banda sonora, recrea les diferents atmosferes de la narració i serveix de fons a la lectura.

Si voleu llegir un fragment del llibre cliqueu aquest enllaç: fragment_el_santo_9788494759819_libro_ilustrado

ELS AUTORS

Caterina Riba (Barcelona, 1977). Establerta a Barcelona, té tres llicenciatures (Periodisme, Humanitats i Traducció), un màster en Literatura Comparada cursat a La Sorbona-París IV i una tesi doctoral sobre la poeta catalana Maria-Mercè Marçal que li va valer el premi Josep Carner de l’Institut d’ Estudis Catalans. És professora a la Universitat de Vic i autora d’articles i llibres de crítica literària, entre els quals destaquen Maria-Mercè Marçal, l’escriptura permeable (Eumo, 2014) i Cos endins (Curbet edicions, 2015). Juntament amb Max Hidalgo, ha traduït una antologia de poemes d’Anna Dodas, publicada amb el títol Soy como el trueno (Sabina editorial, 2017).

Dani Torrent (Barcelona, 1974). Il·lustrador, i també pintor i escriptor, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i en Il·lustració per l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Ha completat la formació acadèmica amb estudis de direcció cinematogràfica i cursos de doctorat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Va ser guanyador del premi Joves Creadors de la Fundació Fita i obtingué el segon premi del certamen internacional de dibuix de Zabrze, Polònia. Ha publicat llibres a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Estats Units i Estònia. Alguns dels llibres que ha escrit i il·lustrat són Mi abuelo Carmelo (Kalandraka), Piu-piu (Cal·lígraf) i Àlbum per als dies de pluja, editat a Itàlia ( Cal·lígraf, Corsare), Blanco Perfecto (Libre albedrío) i El extraño caso de la madre abogada (Cal·lígraf, Tirant).

Laura Casaponsa (Manresa, 1979). Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i l’any 2001 viatja a Buenos Aires per aprofundir en la  direcció cinematogràfica  a la Universidad del Cine (FUC), així com també  per conèixer el folklore musical argentí a la Escuela de Música Popular de Avellaneda. Durant més de deu anys ha alternat l’activitat cinematogràfica amb la musical, dirigint documentals, curtmetratges i videoart. Ha compost la música d’algunes pel.lícules, obres de teatre i instal.lacions artístiques i ha treballat amb cineastes com Joaquim Jordà, Jose Luís Guerín i Isaki Lacuesta. L’any 2011 entra a  l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) d’on obté el títol superior en composició.  Les seves obres sovint tenen un plantejament multidisciplinar fent dialogar la música amb la dansa, el vídeo, la poesia i les narracions. És fundadora i directora, juntament amb Lluïsa Espigolé i Cristina Zafra, de l’Escola de Música i Centre de Creació ÀRTIC de Barcelona.

*La informació dels autors i el pdf amb el fragment del llibre extrets de la web d’Edicions Cal·lígraf

.