20/10 PRESENTACIÓ: El quadern d’Osiris, de Montserrat Segura

Benvolguts i benvolgudes,

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació de la novel·la infantil/juvenil EL QUADERN D’OSIRIS. Els diaris de Sara Ford, que tindrà lloc el proper Dissabte 20 d’octubre a les 12h a la nostra llibreria del carrer Sant Llàtzer núm. 17 de Figueres.

L’acte anirà a càrrec de la seva autora, Montserrat Segura, que ens descobrirà els secrets de l’Antic Egipte a través del testimoni dels seus personatges.

Publica l’editorial Cal·lígraf

Us hi esperem!

 

SINOPSI

La jove Sara Ford rep un diari com a regal el dia del seu aniversari, que bateja amb el nom d’Osiris, en honor al déu egipci que més li agrada. La Sara, tot i que va néixer als Estats Units, viu a l’Egipte misteriós de començament del segle XX, quan arqueòlegs i lladres de tombes es disputaven les troballes més excepcionals que s’amagaven sota la sorra del desert, i una civilització mil·lenària, amb una escriptura de signes jeroglífics, sortia a la llum.

La Sara i el seu germà egipci, el Fosc, viuen, al voltant de l’excavació de la tomba d’un faraó, una història apassionant plena d’aventures perilloses, però que resoldran amb enginy i valentia; una aventura que els farà créixer i els ajudarà a conèixer i estimar aquella misteriosa civilització.

Llegir un fragment

 

 

 

L’AUTORA

Va fer estudis de llengua alemanya i llengua i literatura catalanes. Actualment treballa com a administrativa i correctora de textos en llengua catalana, i ha fet de traductora i intèrpret en llengua francesa i alemanya. Ha estat llibretera a la desapareguda Antaviana Llibreria de Figueres, i correctora i redactora en mitjans escrits de l’Alt Empordà. A finals dels anys 80 (del s. XX) va publicar una colla de relats curts al Setmanari de l’Alt Emp

ordà. Després d’un llarg parèntesi, el 2010 va quedar finalista al Concurs de Narrativa per a Dones Àrtemis.  L’any 2014 va publicar el seu primer llibre, La reina faraó. El 2016 va tornar a resultar finalista als Premis Núvol de Contes amb el relat Phicus pandurata i ha estat guardonada amb el premi Joaquim Ruyra de Narrativa 2017 (Premis Recvll de Blanes) amb el relat El contracte Wong.