21/03 PRESENTACIÓ D' "ENERGIA SOBIRANA", de Ramon Tremosa

13/03/2023
  • Benvolguts/des,

    Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre ENERGIA SOBIRANA, de Ramon Tremosa i Jaume Morron.
    La presentació anirà a càrrec d'Albert Alemany i David Frigola, que en conversaran amb Ramon Tremosa, exconseller de la Generalitat i diputat al Parlament de Catalunya. Amb la intervenció de Jordi Masquef, candidat a l'alcaldia de Figueres.
    L'acte tindrà lloc el proper dimarts 21 de març a les 19:30h al Cercle Sport Figuerenc.

    Us hi esperem!
  • SINOPSI


    La crisi climàtica enfronta Catalunya amb un gran repte i una gran oportunitat: la transformació del seu sistema energetic. En l’horitzó 2050 el sistema energetic català s’ha de descarbonitzar, desnuclearitzar i electrificar. Catalunya ha d’apostar per una energia verda assequible per a les llars i competitiva per a les empreses. Si no som sobirans en energia, l’haurem de comprar als vens i transportar-la amb línies de molt alta tensió. El nostre es un país de muntanyes, amb el vent concentrat en alguns indrets, un país molt poblat, amb paisatges d’alt valor a preservar i poca terra disponible. L’energia fotovoltaica i eolica no seran suficients. Pero, en canvi, es un país amb desnivells que disposa d’una xarxa de pantans —sobretot a l’Alt Pirineu— on es poden preparar centrals reversibles de bombeig, que tenen un gran potencial de desenvolupament a un cost baix. El professor Ramon Tremosa i l’enginyer Jaume Morrón tracen el panorama de l’energia a Catalunya i fan una aposta decidida i urgent a favor de la sostenibilitat i de la sobirania energetica.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades